Snimak sa predavanja:

Vebsajt je najčešće jedna od prvih stanica na kojoj se potencijalni kupci/ korisnici upoznaju sa našom ponudom i poslovanjem. Da kreiranje i upotreba vebsajta predstavlja poseban izazov za zaposlene u turizmu, pokazalo je i naše istraživanje koje pokazuje da je vebsajt digitalni alat koji se najmanje koristio u protekloj godini u turizmu, dok sa druge strane postoji visoka motivacija za unapređenjem upotrebe ovog digitalnog alata. Stoga je poslednja onlajn radionica u ovoj godini posvećena kreiranju vebsajtova u oblasti turizma.

Na ovom LINKU možete da se prijavite za učešće na online radionici posvećenoj kreiranju vebsajta i saznate sve što vam je potrebno da na taj način unapredite poslovanje. Kada se prijavite, stići će vam mail sa linkom za praćenje radionice na ZOOM platformi koja će se održati 26. novembra u 18:00h. Učešće je potpuno besplatno!

Na radionici posvećenoj kreiranju vebsajta ćete saznati i naučiti – zašto je važno posedovati vebsajt i koje su osnovne karakteristike uspešnih sajtova za smeštaje, na koji način da pokrenete WordPress sajt i da upravljate WordPress panelom, unosom i formatiranjem sadržaja, kreiranjem menija, vidžeta, kategorija i članaka. Dobićete i savete za optimizaciju sajta radi bolje pozicioniranosti u rezultatima Google pretrage kao i za održavanje sajtova. Sve odgovore i informacije na temu kreiranja vebsajta za turističke objekte dobićete od Milana Stojkovića, vlasnika agencije Etourism Consulting, koji poseduje više od 8 godina iskustva u edukaciji i radu na platformama koja su namenjena turizmu, ugostiteljstvu i marketingu. Milan je stekao iskustvo u radu sa domaćim ali i klijentima iz inostranstva kao što su hoteli, turističke agencije, organizacije i udruženja, javne ustanove, pojedinci, pa čak i jedna evropska kraljevska porodica! Privržen edukaciji i deljenju znanja, što kao nekadašnji profesor u turističkoj školi, tako i kroz brojne edukacije, seminare i konferencije. Trenutno je najviše angažovan na kreiranju online marketing strategija za klijente.

Pozivamo sve predstavnike malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori da se prijave na onlajn radionicu i da putem interaktivnog predavanja, razmene iskustava, individualnih vežbi, konsultacije sa predavačem na licu mesta i materijala za budući rad unaprede svoje veštine i poslovanje.

Događaj se realizuje u okviru USAID-ovog projekta „D-Tour: Unapređenje digitalnih veština za turističke objekte u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori“ u saradnji sa ICT Hub-om i partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.me iz Crne Gore.

Dodatne informacije: Tekuća godina je pokazala da je upotreba digitalnih alata u poslovanju malih turističkih ponuđača postala neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja. U prethodnim mesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu ,,ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori,  Bosni i Herzegovini” putem kog je identifikovana velika potreba malih i srednjih preduzeća (MSP) koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom. Uzimajući to u obzir, u saradnji sa partnerima JS Guru iz BiH i Digitalizuj.me iz Crne Gore, pripremljen je detaljan program od 9 interaktivnih onlajn radionica kako bi se ponudio širok spektar znanja i informacija, dodatno podstaklo regionalno povezivanje između turističkih ponuđača ali i unapredila znanja i veštine i organizacija i agencija koje sarađuju ili okupljaju male turističke preduzetnike. Radionice su dakle, namenjene svim MSP koja posluju u turizmu u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.