Jedna od najzanimljivijih platformi za putovanja na svetu koja gostima pruža lokalni doživljaj mesta koje posećuju je Airbnb. Da Airbnb predstavlja poseban izazov za zaposlene u turizmu, pokazalo je i naše istraživanje gde je samo oko 30% ispitanika koristilo ovu platformu, a preko 50% želi da unapredi njeno korišćenje u narednoj godini. Stoga je radionica posvećena baš Airbnb platformi logičan korak posle Booking.com i Tripadvisor radionica gde su ove platforme detaljno obrađene.

Na ovom LINKU možete da se prijavite za učešće na online radionici posvećenoj Airbnb platformi i saznate sve što vam je potrebno da se na njoj uspešno pozicionirate. Kada se prijavite, stići će vam mail sa linkom za praćenje radionice na ZOOM platformi koja će se održati 12. novembra u 18:00h. Učešće je potpuno besplatno!

Na radionici posvećenoj Airbnb platformi ćete saznati i naučiti ključne karakteristike i benefite koje ova platforma omogućava, kako da kreirate Airbnb nalog i postavite smeštajni objekat, kako da optimizujete profila smeštajnog objekta i da upravljate recenzijama na profilu. Takođe na radionici ćete imati priliku da dobijete smernice za kreiranje i postavljanje dobrih fotografija i da se upoznate sa primerima dobre prakse. Sve odgovore i informacije o Airbnb platformi dobićete od Milana Stojkovića, vlasnika agencije Etourism Consulting, koji poseduje više od 8 godina iskustva u edukaciji i radu na platformama koja su namenjena turizmu, ugostiteljstvu i marketingu. Milan je stekao iskustvo u radu sa domaćim ali i klijentima iz inostranstva kao što su hoteli, turističke agencije, organizacije i udruženja, javne ustanove, pojedinci, pa čak i jedna evropska kraljevska porodica! Privržen edukaciji i deljenju znanja, što kao nekadašnji profesor u turističkoj školi, tako i kroz brojne edukacije, seminare i konferencije. Trenutno je najviše angažovan na kreiranju online marketing strategija za klijente.

Pozivamo sve predstavnike malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori da se prijave na onlajn radionicu i da putem interaktivnog predavanja, razmene iskustava, individualnih vežbi, konsultacije sa predavačem na licu mesta i materijala za budući rad unaprede svoje veštine i poslovanje.

Događaj se realizuje u okviru USAID-ovog projekta „D-Tour: Unapređenje digitalnih veština za turističke objekte u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori“ u saradnji sa ICT Hub-om i partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.me iz Crne Gore.

Dodatne informacije: Tekuća godina je pokazala da je upotreba digitalnih alata u poslovanju malih turističkih ponuđača postala neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja. U prethodnim mesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu ,,ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori,  Bosni i Herzegovini” putem kog je identifikovana velika potreba malih i srednjih preduzeća (MSP) koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom. Uzimajući to u obzir, u saradnji sa partnerima JS Guru iz BiH i Digitalizuj.me iz Crne Gore, pripremljen je detaljan program od 9 interaktivnih onlajn radionica kako bi se ponudio širok spektar znanja i informacija, dodatno podstaklo regionalno povezivanje između turističkih ponuđača ali i unapredila znanja i veštine i organizacija i agencija koje sarađuju ili okupljaju male turističke preduzetnike. Radionice su dakle, namenjene svim MSP koja posluju u turizmu u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.