Posle detaljnog upoznavanja sa funkcionalnostima Booking.com platforme, naredna radionica je namenjena jednoj od najvećih platformi za putovanja na svetu – Tripadvisor-u. Putnici iz celog sveta koriste Tripadvisor platformu za pretragu komentara i poređenje cena u vezi sa smeštajem, ugostiteljskim objektima i istorijskim lokalitetima. Tripadvisor, koji je dostupan na 49 tržišta i 28 jezika, postaje neophodnost biznisa u turizmu.

Na ovom LINKU možete da se prijavite za učešće na online radionici posvećenoj Tripadvisor platformi i saznate sve što vam je potrebno da se na njoj uspešno pozicionirate. Kada se prijavite, stići će vam mail sa linkom za praćenje radionice na ZOOM platformi koja će se održati 05. novembra u 18:00h. Učešće je potpuno besplatno!

Šta možete da naučite i čujete na Tripadvisor radionici? Upoznavanje sa TripAdvisor platformom i njegovom važnošću za pružaoce usluga u turizmu, otvaranje naloga u skladu sa vašim potrebama, savladavanje osnovnih podešavanja naloga, upravljanje rezervacijama i recenzijama kao i korišćenje TripAdvisor recenzija za unapređenje poslovanja. Pored toga imaćete priliku da saznate kako da koristite TripAdvisor alat u svrhu promocije vašeg smeštaja, kao i da čujete šta to ne treba raditi na ovoj platformi i da se upoznate sa primerima loše prakse. Sve odgovore i informacije o TripAdvisor-u dobićete od Milana Stojkovića, vlasnika agencije Etourism Consulting, koji poseduje više od 8 godina iskustva u edukaciji i radu na platformama koja su namenjena turizmu, ugostiteljstvu i marketingu. Milan je stekao iskustvo u radu sa domaćim ali i klijentima iz inostranstva kao što su hoteli, turističke agencije, organizacije i udruženja, javne ustanove, pojedinci, pa čak i jedna evropska kraljevska porodica! Privržen edukaciji i deljenju znanja, što kao nekadašnji profesor u turističkoj školi, tako i kroz brojne edukacije, seminare i konferencije. Trenutno je najviše angažovan na kreiranju online marketing strategija za klijente.

Pozivamo sve predstavnike malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori da se prijave na onlajn radionicu i da putem interaktivnog predavanja, razmene iskustava, individualnih vežbi, konsultacije sa predavačem na licu mesta i materijala za budući rad unaprede svoje veštine i poslovanje.

Događaj se realizuje u okviru USAID-ovog projekta „D-Tour: Unapređenje digitalnih veština za turističke objekte u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori“ u saradnji sa ICT Hub-om i partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.me iz Crne Gore.

Dodatne informacije: Tekuća godina je pokazala da je upotreba digitalnih alata u poslovanju malih turističkih ponuđača postala neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja. U prethodnim mesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu ,,ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori,  Bosni i Herzegovini” putem kog je identifikovana velika potreba malih i srednjih preduzeća (MSP) koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom. Uzimajući to u obzir, u saradnji sa partnerima JS Guru iz BiH i Digitalizuj.me iz Crne Gore, pripremljen je detaljan program od 9 interaktivnih onlajn radionica kako bi se ponudio širok spektar znanja i informacija, dodatno podstaklo regionalno povezivanje između turističkih ponuđača ali i unapredila znanja i veštine i organizacija i agencija koje sarađuju ili okupljaju male turističke preduzetnike. Radionice su dakle, namenjene svim MSP koja posluju u turizmu u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.