Snimak sa predavanja Booking za početnike:

Digitalizacija u turizmu je uvek bila i izazov i potreba, ali je tekuća godina pokazala kako je upotreba digitalnih alata u oslovanju malih turističkih ponuđača postala i neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja.

U prethodnim mesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu ,,ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori,  Bosni i Herzegovini putem kog je identifikovana velika potreba malih i srednjih preduzeća (MSP) koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog  turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom. Uzimajući to u obzir, u saradnji sa partnerima JS Guru iz BiH i Digitalizuj.me iz Crne Gore, pripremljen je detaljan program od 9 interaktivnih onlajn radionica kako bi se ponudio širok spektar znanja i informacija, dodatno podstaklo regionalno povezivanje između turističkih ponuđača ali i unapredila znanja i veštine i organizacija i agencija koje sarađuju ili okupljaju male turističke preduzetnike. Radionice su dakle, namenjene svim MSP koja posluju u turizmu u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Naše istraživanje je pokazalo da je preko 90% ispitanika u sve 3 države čulo za Booking.com platformu, ali ih je samo oko 60% koristilo u proteklih godinu dana. Stoga smo rešili da prva u nizu radionica baš bude posvećena Booking.com platformi.

Ako želite da naučite kako da aktivirate profil na ovoj platformi i pozicionirate svoj biznis u njenim okvirima, potrebno je samo da popunite kratku prijavu na ovom LINKU, stići će vam mail sa linkom za praćenje radionice na ZOOM platformi koja će se održati 21. oktobra u 18:30h. Učešće je potpuno besplatno! Jedini uslov koji je potreban kako biste kreirali Booking profil, a samim tim i učestvovali na radionici, jeste da posedujete profil na Facebook mreži.

Šta možete da naučite i čujete na prvoj Booking radionici? Glavne karakteristike i benefite ove platforme, dobre primere iz prakse, kako da kreirate profil da je u skladu sa vašim potrebama i biznisom, kako da postavite sve potrebne informacije o vašoj ponudi i da kreirate način plaćanja. Sve odgovore i informacije o Booking-u dobićete od Igora Stojanovića koji ima preko 8 godina iskustva u edukaciji i radu na platformama koja su namenjena turizmu, ugostiteljstvu i marketingu.

Pozivamo sve predstavnike malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori da se prijave na onlajn radionicu i da putem interaktivnog predavanja, razmene iskustava, individualnih vežbi, konsultacije sa predavačem na licu mesta i materijala za budući rad unaprede svoje veštine i poslovanje.

Događaj se realizuje u okviru USAID-ovog projekta „D-Tour: Unapređenje digitalnih veština za turističke objekte u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori“ u saradnji sa ICT Hub-om i partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.me iz Crne Gore.