Naše istraživanje je pokazalo da je u poslednjih 12 meseci Facebook bio jedan od digitalnih alata koji se najviše koristio u turizmu u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Poslednjih godina Facebook, kao najpoznatija socijalna mreža na svetu, je postala sve više okrenuta oglašavanju biznisa i usluga. Upravo zato rešili da osmu po redu onlajn radionicu posvetimo Facebook-u i mogućnostima za unapređenje poslovanja u turizmu putem njega.

Na ovom LINKU možete da se prijavite za učešće na onlajn radionici posvećenoj Facebook-u u turizmu i saznate sve što vam je potrebno da se na njoj uspešno pozicionirate. Kada se prijavite, stići će vam mail sa linkom za praćenje radionice na ZOOM platformi koja će se održati 28. januara u 18:00h. Učešće je potpuno besplatno!

Na radionici posvećenoj Facebook-u u turizmu ćete saznati i naučiti kako da napravite Facebook biznis stranicu, kakav sadržaj trebate da predstavljate svojim pratiocima ili ih dodatno zainteresovati za vaš turistički objekat i usluge koje nudite. Predavanje će vam dodatno pružiti i konkretna znanja i veštine iz oblasti reklamiranja na Facebook Ads platformi (FB Business manager). Sve odgovore i informacije o Facebook-u dobićete od Marine Ugrinić, Social media menadžerke u ICT Hub-u. Marina poseduje bogato iskustvo u oblasti komunikacija, odnosa sa javnošću, digitalnog marketinga i upravljanjem projektima u raznim sektorima, a kao jedan od svojih najistaknutijih kvaliteta u radu ističe veštu transformaciju komunikacijske infrastrukture.

Pozivamo sve predstavnike malih i srednjih preduzeća iz oblasti turizma u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori da se prijave na onlajn radionicu i da putem interaktivnog predavanja, razmene iskustava, individualnih vežbi, konsultacije sa predavačem na licu mesta i materijala za budući rad unaprede svoje veštine i poslovanje.

Događaj se realizuje u okviru USAID-ovog projekta „D-Tour: Unapređenje digitalnih veština za turističke objekte u Srbiji, Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori“ u saradnji sa ICT Hub-om i partnerima JS Guruom iz Bosne i Hercegovine i Digitalizuj.me iz Crne Gore.

Dodatne informacije: Prošla godina je pokazala da je upotreba digitalnih alata u poslovanju malih turističkih ponuđača postala neophodnost koja često može da napravi razliku između opstanka i gašenja poslovanja. U prethodnim mesecima, ICT Hub je realizovao istraživanje na temu ,,ICT alati u ruralnom, eko i avanturističkom turizmu u Srbiji, Crnoj Gori,  Bosni i Herzegovini putem kog je identifikovana velika potreba malih i srednjih preduzeća (MSP) koja posluju u domenu eko, ruralnog i avanturističkog turizma za detaljnijim upoznavanjem sa digitalnim platformama, alatima i digitalnim marketingom. Uzimajući to u obzir, u saradnji sa partnerima JS Guru iz BiH i Digitalizuj.me iz Crne Gore, pripremljen je detaljan program od 9 interaktivnih onlajn radionica kako bi se ponudio širok spektar znanja i informacija, dodatno podstaklo regionalno povezivanje između turističkih ponuđača ali i unapredila znanja i veštine i organizacija i agencija koje sarađuju ili okupljaju male turističke preduzetnike. Radionice su dakle, namenjene svim MSP koja posluju u turizmu u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.